Wethouder Smeets over  “Ouder worden & prettig wonen”

Wethouder Smeets over  “Ouder worden & prettig wonen”
© RTV Seaport

Netty Struijs

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen op dinsdag 6 juni vertelt wethouder Sanders Smeets van wonen over de nieuwe verhuisregeling “Ouder worden & prettig wonen”.  

Deze regeling maakt het mogelijk dat ouderen voorrang kunnen krijgen op een gelijkvloerse sociale huurwoning. De inwoners verruilen hierbij hun sociale huurwoning, die met een trap toegankelijk is of die meer verdiepingen, heeft voor een gelijkvloerse woning. Wat de regeling uniek maakt is dat de huur niet omhoog gaat. De regeling geldt voor huurwoningen van de corporaties Elan Wonen, Pré Wonen, Rosehaghe, Ymere, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen, Woonopmaat en Woonzorg Nederland.

Kijk voor meer info en voorwaarwaarden op de website: : elanwonen.nl/owpw. Of kijk op de websites van de deelnemende corporaties.

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen werd gebeld met de Velsense wethouder Sander Smeets van wonen. Hij geeft een toelichting op regeling “Ouder worden & prettig wonen”. Verder vertelt hij over de woningbouwprojecten van ruim 2000 woningen, die in Velsen op stapel staan en waarom deze soms vertraging oplopen.

In bijgaand geluidsfragment is het volledige interview met Sander Smeets te beluisteren