Deze drie nieuwe gezichten gaan Velsen-Noord vooruithelpen

Deze drie nieuwe gezichten gaan Velsen-Noord vooruithelpen
Nieuwe gezichten Velsen-Noord

Thomas Jak

Er waren al stapels rapporten en lades vol plannen, nu zijn er ook mensen die de vooruitgang in Velsen-Noord een gezicht moeten gaan geven. Deze drie nieuwelingen zijn allemaal in de afgelopen maand begonnen en hebben speciale aandacht voor Velsen-Noord. Ze moeten zorgen voor nieuw elan in het dorp. In deze video stellen Kirsten Keukelaar, Bert van Duijvenbode en de nieuwe wijkagent Jerry Ramdayal zichzelf voor.

Dat Velsen-Noord een kwetsbare wijk is binnen Velsen wordt inmiddels breed erkend, ook door de gemeente zelf. Daarom staat er van alles op de agenda om problemen aan te pakken.

Vanaf deze week kunnen jongeren bijvoorbeeld hun messen en andere wapens inleveren, zonder dat ze daar straf voor krijgen. Binnen ongeveer een maand vond de politie namens vijf keer messen bij jongeren. De inleveractie moet zoveel mogelijk messen van straat halen.

En vanaf volgende week donderdag is het dorp een veiligheidsrisicogebied. De politie kan je dan bijvoorbeeld zonder directe aanleiding fouilleren. Maar dat is niet de hele tijd zo: de officier van justitie moet steeds toestemming geven voor een periode van twaalf uur waarin dat mag.

Er staan ook leukere dingen op het programma: Velsen-Noorders mogen een leuke bestemming verzinnen voor een half miljoen euro. Zeker vier plannen van inwoners worden na de zomer werkelijkheid. Ongeveer het dubbele van dat bedrag moet naar Velsen-Noord en de IJmuidense Zee- en Duinwijk gaan, om de ‘leefbaarheid en weerbaarheid’ te verbeteren.