Duurzaamheid in Velsen: Kijkje bij GreenBiz IJmond en BTAC Solutions

Duurzaamheid in Velsen: Kijkje bij GreenBiz IJmond en BTAC Solutions

Sabrina Koster

Vorige week boog de gemeenteraad van Velsen zich tijdens een vergadering over het onderwerp Klimaat en Duurzaamheid. Een mooie aanleiding om te kijken naar manieren waarop duurzaamheid wordt ondersteund in de gemeente Velsen. We nemen een kijkje bij de GreenBiz IJmond en het bedrijf BTAC Solutions uit IJmuiden.

De GreenBiz IJmond speelt een grote rol in het helpen en ondersteunen van ondernemers in het verduurzamen. De vereniging helpt bij het aanvragen van subsidies en geeft adviezen en scans op gebied van energie besparen. Ook helpt de GreenBiz met maatwerkadviezen op gebied van circulair gebruik van grondstoffen- en afvalstromen. Ten slotte is er een focus op opleiding, zo is er een duurzaamheidsopleiding opgericht in samenwerking met het Nova college.

Willem Jonkman van BTAC Solution is ambassadeur van GreenBiz en vormt een mooi voorbeeld van wat er allemaal bereikt kan worden bij het verduurzamen van een pand. BTAC Solutions werkt aan oplossingen op het gebied van tuinbouw. In zijn kas kweekt hij tomaten op natuurlijke wijze, zonder gebruik van stroom.

Leer via onderstaande video meer over de GreenBiz IJmond en BTAC Solutions.

De volledige verslaggeving van de gemeenteraadssessie van 25 mei zie je terug in de samenvatting die RaadspleinTV maakte.