‘’Jochies’’ overeind tegen de mannen

‘’Jochies’’ overeind tegen de mannen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Na het echec tegen ADO Den Haag een thuisduel tegen de ‘’jonkies’’ van Ajax. Een tegenstander die je beter op vrijdagavond dan maandagavond kan treffen want dan acteren nog wel eens een paar selectiespelers. Ozgur Aktas, wiens neus vorige week werd gebroken, kon gelukkig toch van de partij zijn en hoefde niet met een masker het duel aan te gaan. Een meevaller van jewelste voor Telstar op jacht naar de eerste 8 voor weer eens volle tribunes (3571).

De horeca maakte overuren, de biervaten niet aan te slepen, alle parkeerplekken bezet, honderden fietsen her en der geparkeerd en de fans hadden er zichtbaar zin in. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een pakkend duel maar Telstar stelde teleur tegen een piepjong Ajax, gekleed in een tenue dat heel veel gelijkenis vertoonde met het tenue van voormalig aartsrivaal HFC Haarlem. Ajax met slechts een speler boven de 20 en een gemiddelde leeftijd van 18.4 jaar! Vanaf de eerste balomwenteling had Telstar ruimte zat op het middenveld en aardig wat voorspel maar voorin veel te weinig penetratie. David Min, alleen voor de keeper, miste een dot en Yaha Boussakou raakte de voet van de keeper, dat was het eigenlijk voor rust. Door een onoplettendheid achterin kon Ar,jany Martha de gasten op voorsprong zetten en daarna smoorden alle Telstar-aanvallen in het zicht van de haven.

Even leek het erop dat Telstar na rust de bakens ging verzetten maar Christos Giousis (paal) en David Min (naast) verzuimden Telstar op gelijke hoogte te brengen. Toen wederom de Telstar-defensie stond te slapen en de frêle Kian Fitz-Jim een vrije doortocht kreeg aangeboden, leek het duel beslist;0-2. Invaller Glynor Plet smaakte het genoegen 1-2 aan te tekenen maar al vier minuten later sneden de jonge gasten als een mes door de zachte boter, combineerden Telstar aan gort en kon Gabriel Misehouy de stand op 1-3 brengen en het duel voortijdig op slot gooien. Dat Glynor Plet in 90+5 de achterstand tot 2-3 verkleinde was leuk voor hem maar er restte te weinig tijd om nog een puntje te sprokkelen. Gezien het spelbeeld won Jong Ajax verdiend met als uitblinker voor rust de pas 17-jarige Belg Mika Godts die het Mitch Apau heel lastig maakte. Dat was knap want veel spitsen in de KKD divisie weten dat Mitch Apau passeren een zeer lastige opgave is. Telstar bewees zichzelf geen goede dienst en met het lastige uitduel voor de boeg in en tegen PEC Zwolle lijkt voorlopig Telstar te moeten afhaken  voor de zo begeerde nacompetitieplek.