Scheidsrechter speelt negatieve hoofdrol in deficit Telstar

Scheidsrechter speelt negatieve hoofdrol in deficit Telstar
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Opties werden gelicht en contacten liepen af bij Telstar. Business as usual eigenlijk rond 1 april. Bij ADO Den Haag hebben al 23.000  fans een ludieke petitie ondertekend om Dick Advocaat te behouden. ‘’ De Kleine Generaal’’ heeft al aangegeven daar niets voor te voelen.’’ We staan vier punten achter op Telstar en alleen winst telt vanavond. Een cruciaal duel,’’ doceerde Advocaat nogal clichématig en uiterst voorspelbaar in de aanloop naar het duel. Dé manier om zijn team op scherp te zetten. Later bleek met succes!

Scheidsrechter bezoekt kleedkamer Telstar na afloop

Bij Mike Snoei kwam na afloop de stoom uit zijn oren, reageerde boos, furieus en ontstak bijna in razernij op een avond dat Telstar werd geconfronteerd met de Wet van Murphy. Alles wat maar mis kon gaan na rust ging namelijk mis. Mike Snoei: ‘’ Het is toch ongelooflijk dat de scheidsrechter na afloop bij ons de kleedkamer inloopt en zijn excuses aanbied voor hun tweede goal waar meters buitenspel aan vooraf ging. Een speler van ons breekt zijn neus ( Aktas) en die arme Yael Liesdek staat net op het veld en wordt met een vreselijke blessure per brancard afgevoerd. Ik kreeg en passant mijn 7e gele kaart voor commentaar op de leiding en ik zeg je dit: er komen er nog een paar bij hoor,’’ brieste de zwaar gefrustreerde Snoei die vrijdagavond het volste recht van spreken had en uiterst geïrriteerd de twee verslaggevers van de regionale NH TV te woord stond.

Telstar na rust op pijnbank gelegd

Mike Snoei zag in de eerste helft David Min via een Haagse knie de score openen en ondanks een overwicht van de gastheer creëerden die weinig tot niets.’’ Het is bagger,’’ fulmineerde een Haagse journalist teleurgesteld in de perskamer. Na rust nam ADO Den Haag na een donderpreek van Dick Advocaat het duel in handen en zag al snel Titouan Thomas met een kiezelharde zwabberende vrije trap van afstand de kansloze Ronald Koeman passeren voor de gelijkmaker. ADO rook bloed, zag Joel Zwarts nog de paal raken met een stevige uithaal maar het offensief hield niet aan en Telstar kon zich manhaftig aan de druk ontworstelen en leek op weg naar een punt want aanvallend kwamen de Witte Leeuwen na rust niet tot ook maar een vloeiende aanval met mogelijkheden. Maar toen kwam dat overbekende, luid door de ruim 5300 thuisfans bezongen ‘’ Haagse Kwartiertje’’.

Xander Severina in negatieve hoofdrol

Hét cruciale moment vond namelijk plaats in minuut 75. Invaller Xander Severina, eerder deze week nog handen schuddend met Lionel Messi na het duel Argentinië versus Curaçao,  beukte met zijn ellenboog op het gelaat van Ozgur Aktas die daarbij zijn neus brak. Geel oordeelde scheidsrechter Oostrom waar rood op zijn plaats was geweest. Een beslissing met gevolgen want twee minuten later werd dezelfde Severina in buitenspelpositie weggestoken, passeerde Ronald Koeman die een voet uitstak en Severina vloerde. Gevolg: een penalty voor de thuisclub die de matig acterende Thomas Verheydt benutte;2-1. Dat Xander Severina een minuut of tien voor tijd nog 3-1 aantekende, was alleen nog maar belangrijk voor de statistiek op een natte winderige avond waarop Telstar niet alleen drie punten verloor maar tot overmaat van ramp ook nog eens twee spelers met stevige blessures zag uitvallen. Een avond om snel te vergeten en het vizier nu maar vol richten op de komende twee duels. Volgende week vrijdag thuis tegen Jong Ajax , een week later gevolgd door een bezoek aan PEC Zwolle dat wellicht die avond al kan promoveren naar de eredivisie.