Raadsvergadering van 30 maart

Raadsvergadering van 30 maart

Op 30 maart 2023 vindt weer een raadsvergadering plaats. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in burgerzaal om het gesprek aan te gaan met de raadsleden. De vergadering start om 19.30 uur. Via RaadspleinTV wordt de hele vergadering live uitgezonden (Ziggo kanaal 37, KPN 1490). Daarnaast is de vergadering te volgen via een liveblog op rtvseaport.nl

Verlengen beleidskader Regenbooggemeente Velsen
Velsen is sinds 2019 een regenbooggemeente. Gedurende deze jaren is een regenboogbeleid ontwikkeld om de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van lhbtiq+-personen binnen de gemeente te bevorderen. Het is belangrijk dat zij zich veilig en prettig voelen op school, in de buurt, op het werk en bij het sporten en dat zij in vrijheid en veiligheid keuzes kunnen maken. Met een grote groep gaat het goed, maar er is ook een groep die zich in een kwetsbare positie bevindt. Zij voelen zich buitengesloten of gepest, wat weer kan leiden tot depressieve gevoelens, eenzaamheid, suïcidale gedachten en/of verslaving. Aan de raad wordt voorgesteld om het beleidskader te verlengen met maximaal twee jaar. Hierdoor kan Velsen Regenbooggemeente blijven en kunnen we de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van lhbtiq+-personen binnen de gemeente blijven bevorderen.

Reglement van Orde
Het huidige Reglement van Orde is op 23 juni 2021 door de raad vastgesteld. Op 1 januari 2023 is de wet Bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur in werking getreden, met uitzondering van het onderdeel geheimhouding, welk onderdeel op 1 april 2023 in werking treedt. Met betrekking tot de wijzigingen wordt de Gemeentewet aangepast. Om die reden is een aantal technische wijzigingen van het Reglement van orde noodzakelijk.
Fractieverantwoording 2022
De raadsfracties ontvangen jaarlijks een fractievergoeding. Voor de besteding van deze vergoeding zijn regels opgesteld in de verordening op de fractieondersteuning 2021. De raad wordt gevraagd om deze verantwoording vast te stellen.

Prioritering woningbouwlocaties
Momenteel wordt er op veertig verschillende locaties in de gemeente Velsen actief gewerkt aan het realiseren van woningen en op verschillende andere locaties willen de gemeente en initiatiefnemers ook woningen bouwen, maar daar zijn onvoldoende middelen voor. De raad wordt gevraagd een besluit te nemen over met welke uitgangspunten in het hoofd het college nieuwe woningbouwinitiatieven voorrang gaat geven.

Inspreken: Er kan worden ingesproken bij de raadsvergadering over onderwerpen die niet op de agenda staan.
Wilt u inspreken, dan kunt u zich tot donderdag 30 maart 12.00 uur aanmelden via mail, griffie@velsen.nl of telefoonnummer (0255) 567251.
Over de onderwerpen die op de agenda staan, kan tot donderdag 30 maart 12.00 uur schriftelijk een reactie worden gegeven via de mail, griffie@velsen.nl. De raadsleden ontvangen uw reactie dan nog vóór de vergadering.

Ga voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen en stukken naar velsen.raadsinformatie.nl.