Goede opkomst bij stemmen voor de verkiezingen

Goede opkomst bij stemmen voor de verkiezingen

Op 15 maart konden de inwoners van Velsen stemmen voor de verkiezingen van Provinciale Staten en het waterschap. Zo rond lunchtijd was het aardig druk bij stemlokaal Velserduin. Het was op sommige momenten zelfs zo druk dat men moest wachten tot er weer een stemhokje vrij kwam. Jaap Jan Keijzer is voorzitter van het stemlokaal en zorgt dat alles op rolletjes loopt bij dit stemlokaal.

Keijzer is al zo’n 40 jaar voorzitter van een stemlokaal, eerst in Sanpoort en nu bij Velserduin in IJmuiden. Hij houdt op de dag van verkiezingen vooral toezicht op de regels, overziet dat alles volgens protocol verloopt en zorgt voor orde binnen het stembureau.

Zo halverwege de dag valt de opkomst hem niet tegen, ondanks dat het om Provinciale Staten en het waterschap gaat. “Gezien de onderwerpen die nu spelen hier in Nederland, zie je toch wel een grote opkomst.”

Bij stembureau nummer 1 bij het gemeentehuis was de opkomst goed en liep de dag gesmeerd. Rond 15 uur bleef het goed doorlopen en ontstonden er zelfs rijen. Ook hier viel het de voorzitter van het stemlokaal, Harold Meijer, op dat de opkomst vergelijkbaar was met de gemeenteraadsverkiezingen.