ESPN op bezoek bij Terrasvogels

ESPN op bezoek bij Terrasvogels

Geschreven door Hans Akkerman

Het was een drukte van belang afgelopen dinsdag op sportpark de Elta in Santpoort-Zuid. Al om 8.00 uur  verzamelden zich de filmcrew en figuranten, in de middag sloten een aantal ESPN BN’ers, analisten  en F.C. Rebellen spelers zich bij hen aan. ESPN zocht namelijk naar een geschikte locatie om een commercial op te nemen en streek dinsdag neer in Santpoort-Zuid bij Terrasvogels. Hoe kwam ESPN eigenlijk bij Terrasvogels terecht? Secretaris Niels Pullens legt uit.’’ Ik ken iemand van de productie en zo is het balletje gaan rollen. We hebben ze onze accommodatie laten zien en men was meteen wild enthousiast. Wij vinden het als club natuurlijk superleuk om mee te doen en het levert Terrasvogels de nodige free publicity op. Een hartstikke leuk initiatief waar we als club natuurlijk héél blij mee zijn. Een club die nog op echt gras acteert’’

Uitgangspunt makers: de plekken, rituelen en acties rond een nostalgisch amateurcomplex

De commercial geeft de amateurvoetbalwereld de kans te schitteren op tv. Terug naar de basis waar de wortels van elke voetballer ligt. Ook voor een eredivisiespeler is het ooit begonnen bij een amateurclub. Daar zet je als jonge jongen of jonge meid de eerste voorzichtige stapjes en wordt de liefde voor de sport er met de paplepel ingegoten. Tevens is het een stukje waardering voor de basis  waar de wortels voor een ieder liggen dat niet alleen respect verdiend maar ook een groter podium vinden de makers en opdrachtgever(s). Kortom: het amateurvoetbal vol in de spotlights zetten!

‘’ Het ruikt hier nadrukkelijk naar voetbal’’

Executive Producer Niels van Boheemen die in opdracht van ESPN en met hulp van de Vriendenloterij verantwoordelijk is voor de productie  van ‘’ De Wedstrijd van je Leven editie 2023’’ is razend enthousiast en komt bijna superlatieven te kort om het complex en de directe omgeving te duiden. Niels:’’ Dit is nog zo’n heerlijke nostalgische vereniging en plek. Amateurvoetbal op zijn best. Het ruikt en ademt hier nadrukkelijk naar het pure voetbal van vroeger,’’ roemt hij. Niels vervolgt:’’ Kijk om je heen zou ik willen zeggen, het is hier letterlijk het schemergebied tussen landelijk en stedelijk. Het dorpse karakter van Santpoort-Zuid met op de achtergrond de hoogbouw van Haarlem-Noord. Een complex bijna tegen een rij flatgebouwen aangeplakt. Echt een verrijking voor het verhaal dat we willen filmen. Een hoofdveld met gelukkig nog een grasmat en een knusse tribune. Overgeschoten ballen die nog uit de sloot moeten worden gevist. De kleedkamers zijn ook fantastisch en achter de tribune lopen de koeien in het weiland te grazen. Waar vindt je dat nog?’’

Oud-prof Ali Boussaboun, trainer/regelneef van de Haagse vijfdeklasser GSC/ESDO, en Marco Mantel, voorzitter a.i. van vijfdeklasser Terrasvogels  die dinsdag mede de bar bemande, vonden elkaar meteen op de vraag waar het om draait in het amateurvoetbal.’’ We lopen tegen dezelfde dingen aan. Eerst bouwen aan een stevig fundament, enthousiaste mensen die graag willen om je heen verzamelen en dan aan de slag,” riepen de mannen eendrachtig in koor. Scheidsrechter Bas Nijhuis en ESPN-commentator Koert Westerman verbaasden zich buiten op het terras dat het voormalig HFC Haarlem-complex zich slechts op steenworpafstand bevindt.

‘’ We willen stappen zetten’’

Marco Mantel, voorzitter a.i., keek terug op een mooie dag. Marco:’’ Dit is alleen maar leuk toch? Na de Formule 1 Camping van 2022 weer zo’n leuk evenement bij ons. We laten zien dat onze club leeft en bezig is  stappen te zetten naar de toekomst. Jammer alleen dat onze voorzitter Gerard Diederiks helaas niet aanwezig kon zijn. Gerard is nu aan het revalideren en ik hoop oprecht dat we hem op termijn hier bij de club weer kunnen begroeten. Dat heeft hij dubbel en dwars verdiend.’’