Zaterdag in Sur la Route: Jean Ferrat, le poete social

Zaterdag in Sur la Route: Jean Ferrat, le poete social


Aanstaande zaterdag staat het radioprogramma Sur la Route in het teken van Jean Ferrat. Luister tussen 13:00 en 14:00 mee via 107,8 FM, rtvseaport.nl/live-radio/ of via TuneIn: tun.in/seEjb

Getekend door de ervaringen met de Tweede Wereldoorlog, onder andere de moord op zijn Joodse vader in 1942, ontpopt Jean Tenenbaum zich in de decennia die volgen tot een zeldzame verschijning binnen de wereld van het Franse chanson. Aan de ene kant een liederlijke romanticus die gepassioneerd kan zingen over La Montagne. Aan de andere kant de communistische activist die zich inzet voor gelijkheid in Un air de liberté of zich uitspreekt tegen de moordpartijen van Stalin cs in Le Bilan. Met meer dan 200 liedjes op zijn naam, schiet een selectie altijd tekort. Et pourtant … on va essayer.