Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Beethoven door Patrick Hopper en De Zoete Inval

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Beethoven door Patrick Hopper en De Zoete Inval
Zoete Inval

Beethoven door Patrick Hopper
Op zaterdag 4 februari om 15.00 uur is hij terug op het podium in ‘t Mosterdzaadje: De pianist Patrick Hopper. Na een noodlottig fietsongeval waarbij hij zijn been nogal gecompliceerd brak is hij al enige maanden buiten spel geweest. Nu pakt hij de draad weer op en vervolgt hij zijn Beethoven project. Deze middag speelt hij twee sonates opus 2 en de beroemde Waldsteinsonate op.35

Patrick weet veel over Beethoven te vertellen en zal het publiek zijn mooie verhalen niet onthouden. Behalve pianist, organist, componist en dirigent is Patrick Hopper al 23 jaar de webmaster van ‘t Mosterdzaadje. Onzichtbaar en heel onmisbaar.

Volksmuziek uit de Gouden Eeuw
Zondag 5 februari om 15.00 uur speelt in ‘t Mosterdzaadje muziekensemble De Zoete Inval.  Gespecialiseerd in oud Hollandse instrumentale muziek uit de periode 1600 – 1750. De leden van de Zoete Inval bespelen instrumenten die eveneens uit vervlogen tijden komen.

De musici zijn: Cor van Sliedregt – gitaar, mandoline, bouzouki. Rob Keene – viool, concertina. Martie Jonker – fluiten, concertina. Irene van der Laan – draailier, nyckelharpa, percussie. Danielle Janssen – contrabas, lumberjack.

Het repertoire bestaat uit volkse melodieën die uit anonieme bronnen komen zoals het Handschrift Enkhuizen. Deze historische muziekboeken en handschriften zijn een schatkamer van interessante – destijds populaire – melodieën die eeuwenlang niet tot klinken zijn gebracht. Een optreden van De Zoete Inval is een informele kennismaking met historische muziek Tussen de stukken door zal het één en ander verteld zal worden.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg, 29 Santpoort-Noord 023-5378625
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn €10 euro.
Voor meer info: mosterdzaadje.nl