Leer over reststromen, recyclen en circulair kantoor tijdens Week van Circulaire Economie

Leer over reststromen, recyclen en circulair kantoor tijdens Week van Circulaire Economie
© Google Streetview

GreenBiz IJmond en OV IJmond doen mee met de landelijke Week van de Circulaire Economie. Met drie lunchbijeenkomsten informeren zij ondernemers over de circulaire mogelijkheden binnen het bedrijf. Er worden mooie voorbeelden gedeeld en verteld over de subsidies die ondernemers kunnen benutten. Ondernemers in de IJmond zijn van harte welkom bij alle drie de bijeenkomsten. Aanmelden via greenbizijmond.nl/circulaireweek.

Drie lunchbijeenkomsten over reststromen, recyclen en het kantoor van de toekomst.
Op dinsdag 7 februari staat de sessie in het teken van gezamenlijk inzamelen van reststromen op de Trompet in Heemskerk. Gezamenlijk reststromen op een bedrijventerrein inzamelen levert vele voordelen op: betere scheiding van stromen, minder transportbewegingen, minder ruimte gebruik door diverse bakken en goed zicht krijgen op nieuwe toepassingen. Deze manier van werken wordt al ingezet bij de Trompet in Heemskerk voor folies en papier en karton. Er wordt gestreefd naar een uitbreiding van deze pilot als echte hub voor nog meer stromen. Deelnemers en organisatie van de pilot vertellen over het proces naar een hub toe en delen hun ervaringen.

Op woensdag 8 februari is er een sessie over het circulaire ontwerpproces van een kantoor. Het is goed mogelijk om kantoorinrichting volledig circulair te maken. In de IJmond is daar veel ervaring mee. Er zijn al een aantal heel mooie voorbeelden te noemen. Er zijn diverse trends. Rick Paardekooper van Office Projects is gastheer en vertelt over het circulaire ontwerpproces. Locatie: Office Projects, Meubelmakerstraat 27 Velserbroek

Op vrijdag 10 februari gaat het over de reststroom PVC-vloeren. Reststromen met 80% reduceren? Het kan! Mark Dirkson van De Woonzaken vertelt over hun ervaring. We gaan in op de reststroom van PVC-vloeren.
Locatie: De Woonzaken, Lijnbaan 43 Heemskerk

Alle lunchbijeenkomsten starten om 12.00 uur en eindigen om 14.00 uur. Lees meer over het programma en de locaties op greenbizijmond.nl/circulaireweek.

Deze bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door het Europese Interreg-project Upcycle Your Waste.