Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Trio Panache en Portugese liederen

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Trio Panache en Portugese liederen
Trio Panache

Pianotrio met Brahms en Beethoven
Het eerste concert in het nieuwe jaar, op zaterdag 7 januari om 15.00 uur wordt verzorgd door het Trio Panache. Een fantastisch pianotrio dat ons in het nieuwe jaar verwelkomt met ijzeren repertoire, het mooiste van Brahms en Beethoven. Het trio wordt gevormd door: Sabine van Lier – viool, Elisabeth Schijns – cello en Marte Gerritse – piano.
De vriendschap tijdens hun studietijd aan het Utrechts Conservatorium is de basis geworden van een succesvol en hecht trio.
Het pianotrio in c-klein op.101 van Brahms componeerde hij in 1886 tijdens een vakantie in Zwitserland. Clara Schumann schreef in haar dagboek: “Wat een compositie is dit! Door en door vernuftig in z’n passie, z’n inhoudelijke kracht, z’n charme en expressie! Geen enkel ander werk van Johannes heeft me zo totaal overrompeld”.
Het Beethoven pianotrio nr. 3 in c-klein opus 1 is een symfonie voor drie instrumenten. De favoriet van Beethoven zelf. Het trio barst van verrassende explosieve heftigheid en duistere, lyrische schoonheid. Abrupte en extreme contrasten zijn door alle delen van het trio heen te horen.

Fado zangeres Magda Mendes Portugese liedjes van de wind.
Op zondag 8 januari om 15.00 uur waait er een Zuidwester Portugese wind door Santpoort. De Portugese zangeres Magda Mendes en de gitarist Ward Veenstra brengen in ‘t Mosterdzaadje het programma ‘Com o vento’: Liedjes van de wind.
Magda Mendes volgde de zuidwester wind, de ’Sudoeste’, totdat ze uiteindelijk in Rotterdam neerstreek. Een reis langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden. Al deze elementen zijn terug te horen in haar stem en in haar zelfgeschreven liedjes.
Magda Mendes speelt tevens gitaar, ukelele en percussie. Ward Veenstra, is co-auteur en bespeelt zowel de akoestische als Portugese gitaar. Maak kennis met de liedjes die de wind haar leerde.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-53789625 www.mosterdzaadje.nl
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, collecte met richtlijn van €10 wenselijk