Met elkaar anders ‘oud’ worden

Met elkaar anders ‘oud’ worden
© NH Nieuws / Fred Segaar

Afgelopen dinsdag was Carla Voogt de held in het live radioprogramma Helden van Velsen. Carla is voorzitter van het bestuur van woongroep WIJ, dat al ruim zes jaar in touw is om een wooncomplex voor 55 plussers te realiseren. Afgelopen week kreeg het bestuur bericht van de gemeente dat woongroep WIJ de enige gegadigde is om het stuk grond aan de Wouwenkoplaan in Zeewijk te kopen. Hier wordt een complex met 48 woningen voor 55 plussers gebouwd met een gezamenlijke ruimte voor activiteiten.

Carla vertelt in het radioprogramma dat je lid moet zijn om straks in aanmerking te komen voor een appartement en dat ieder lid ervoor kiest om voor elkaar te zorgen en om met gelijkgestemden zelfstandig oud te worden. Dus geen jonge gezinnen of gezinnen met pubers. De criteria voor de verdeling van de woningen geschiedt op de plaats op de wachtlijst.

Verder werd gebeld met Wim van Leusden, die ingeschreven staat voor een woning. Hij vertelt waarom hij kiest voor een woning in het wooncomplex WIJ en wat hij ervan verwacht.  

In bijgaand geluidsfragment is het interview met Voogt en Van Leusden te beluisteren.