Heropening Museum Kennemerland

Heropening Museum Kennemerland
Foto: Koeien in de mist te Wijk aan Zee - Sipke van der Schaar (1879-1961)

Na bijna 10 maanden wordt museum Kennemerland op vrijdag 25 november 2022 om 15:00 uur  feestelijk heropend. De ingrijpende verbouwing en herinrichting is mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Noord-Holland en de gemeente Beverwijk, regionale fondsen, regionale bedrijven en particulieren. Gedeputeerde Rosan Kocken en architect Mark Koning zullen een toespraak houden en de officiële openingshandeling zal worden verricht door het Beverwijkse oud-raadslid Carli Bilars.

Onder leiding van curator Teatske de Jong, adviseur Jannie Polak en assistent-curator Anne de Nijs is er hard gewerkt door de vele vrijwilligers om de openingsdatum te halen. Niet alleen moest de vaste tentoonstellingen ingericht worden, ook is er weer een tijdelijke, wissel tentoonstelling. Voor deze “Wijk  aan Zee, een beeld van een dorp” is gekozen om de landschappelijke aspecten van het zeedorp door de tijden heen te laten zien in schilderijen en tekeningen.

Museum Kennemerland ‘werkt’ alleen met vrijwilligers. Of het nu het gastteam is, leden van Beeld & Geluid, Educatie, Bibliotheek of Archeologie, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om straks weer de bezoekers te ontvangen die zo lang hebben moeten wachten. Deze bezoekers kunnen nu gebruik maken van een lift en een grote luie trap om de eerste verdieping te bezoeken. Toegankelijkheid, klimaat & duurzaamheid en collectiebehoud met verbeterd depot waren de uitgangspunten van de verbouwing. Nu alles achter de rug is hopen we dat vele vrienden en bezoekers het museum weer zullen vinden. Vanaf 26 november zijn we weer elke zaterdag, zondag en woensdagmiddag open van 14-17 uur. Nu ook gratis toegang met de museum jaarkaart. We stellen reserveren via de website op prijs,  museumkennemerland.nl