Raadsessies van 6 oktober

Raadsessies van 6 oktober

Op 6 oktober vinden er weer raadsessies plaats. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in burgerzaal om het gesprek aan te gaan met de raadsleden. De sessies starten om 19.30 uur. De samenvatting van de raadsessies bekijk je via RaadspleinTV. Deze is donderdagnacht na de sessies op de RTV Seaport website te zien. Vrijdag om 9 uur ‘s ochtends en 21 uur ‘s avonds is de uitzending te zien op Seaport TV (Ziggo kanaal 37, KPN 1490).

Onderwerpen 6 oktober

  • Vaststellen stedenbouwkundig plan Vlietweg Santpoort-Noord (vanaf 19.30 uur)
    Het project Vlietweg 2 in Santpoort-Noord is één van de projecten waarmee de gemeente invulling geeft aan de ambitie om passende huisvesting te hebben voor iedereen. Met dit pilotproject komen er circa 190 woningen voor starters. De initiatiefnemer heeft hierbij een uitvoerig participatietraject doorlopen met de buurt. Het college stelt nu aan de raad voor om het stedenbouwkundig plan vast te stellen.
  • Verordening participatie en uitdaagrecht  (vanaf 19.30 uur)
    Iedere dag maakt de gemeente weer nieuwe plannen. Van de inrichting van een speelplek in de straat tot een toekomstvisie voor heel Velsen. Om voor al die gemeentelijke plannen de betrokkenheid en samenwerking met bewoners, ondernemers en organisaties goed te regelen, heeft de gemeente participatiebeleid gemaakt. Hoe we dit doen staat nu in de ‘inspraak en samenspraakverordening’ uit 2010. Deze sluit niet meer aan bij de huidige wensen en eisen van deze tijd. Daarom is een nieuwe Participatieverordening noodzakelijk. Ook het uitdaagrecht wordt hierin opgenomen. Via het uitdaagrecht kunnen inwoners de gemeente uitdagen om gemeentelijke taken (en budget) over te nemen om hun buurt te verbeteren. Dit beleid wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
  • Toekomstbestendige Stadsschouwburg (vanaf 21.30 uur)
    De gemeenteraad staat voor het vraagstuk in welke vorm de gemeente de functie van de Stadsschouwburg wil voortzetten. Het college heeft onderzocht welk scenario het meest passend is om aan de voorwaarden voor de doelstellingen in de Cultuurvisie Velsen 2020 – 2024 te voldoen en doet hiervoor een voorstel. Met dit scenario wordt volgens het college voldaan aan het door de raad uitgesproken belang van toekomstbestendigheid van de theaterfunctie.

Ga voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen en stukken naar velsen.raadsinformatie.nl.

Reageren en inspreken bij de sessies:
Er kan worden ingesproken over de onderwerpen van de sessies. Wilt u inspreken, dan kunt u zich tot donderdag 6 oktober, 12.00 uur aanmelden via e-mail: griffie@velsen.nl of via telefoon, 0255 567251.

Over de onderwerpen die op de agenda staan, kan tot donderdag 6 oktober, 12.00 uur schriftelijk een reactie worden gegeven via de mail naar griffie@velsen.nl. De raadsleden ontvangen uw reactie dan nog vóór de vergadering.