Voorrang op woningen voor jonge zorgmedewerkers

Voorrang op woningen voor jonge zorgmedewerkers
© Biebs Köhne von Jaski

Spaarne Gasthuis en jongerenhuisvester 1828 hebben akkoord afgesloten zodat jonge zorgmedewerkers sneller een huurwoning kunnen krijgen. Deze appartementen zijn bedoeld voor Spaarne Gasthuis medewerkers die tussen de 18 en 28 jaar zijn en op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte.

De 1828 Groep, een jongerenhuisvestigings bedrijf, heeft in Santpoort-Noord met gemeente Velsen op een overeenkomst gekomen voor nieuwe appartementen, ook in Haarlem is er een soortgelijke deal afgesloten. Er komen 194 nieuwe appartementen en hiervan worden er 20 apart gezet voor de zorgsector. Deze nieuwbouw mocht er alleen komen mits er ook voorrang wordt gegeven aan jongeren met cruciale beroepen, in dit geval medewerkers van Spaarne Gasthuis.

De appartementen zijn één à twee kamers met gedeelde woonvoorzieningen, zoals woonkamers en terras, maar ook bijvoorbeeld elektrische auto’s. Voordat een groep jongeren in een vestiging gaat wonen, worden alle eisen van de desbetreffende samenwonende jongeren in een vergadering met hen besproken en op hun wensen aangepast.

Zo’n appartement wordt dan voor maximaal vijf jaar aan iemand verhuurd via een ‘jongerencontract’. Dit is zodat de woningen later opnieuw vrijkomen voor andere jongeren die op zoek zijn naar een eigen woning en zijn helaas geen permanente woningen. Zie het als een soort studentencomplex, alleen zijn het geen studenten maar jongeren die meedraaien met de maatschappij en ditmaal in de zorg.

Voor meer informatie over de jongerenwoningen kunt u terecht op: 1828groep.nu/
Mocht je als jongere jezelf willen inschrijven, kan dat op 1828.nu/