Kijkje in de haven tijdens nieuw evenement Amsterdamse Zeehavendagen

Kijkje in de haven tijdens nieuw evenement Amsterdamse Zeehavendagen
© Amports

Overslag van cacao – hoe gaat dat in zijn werk? Wat doet Amsterdam op het gebied van energietransitie? En hoe is die haven eigenlijk zo gegroeid? Deze vragen – en nog veel meer – worden beantwoord tijdens de Amsterdamse Zeehavendagen van vrijdag 23 tot en met zondag 26 juni a.s. Wellicht het begin van een mooie traditie.

Tijdens de Zeehavendagen Amsterdam willen de organisatoren het havenbedrijfsleven en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal laten zien aan het grote publiek. Bezoekers kunnen kiezen uit zes thema’s: maakindustrie, op- en overslag van goederen, energietransitie, circulaire industrie, historie en nautische dienstverlening. Daarnaast zal er voor werkzoekenden, schoolverlaters, studenten, politie en bestuurders gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten. Het Havenfestival IJmuiden valt in hetzelfde weekend, wat bezoekers over en weer de kans geeft om ‘over te steken’.

De organisatie is in handen van Amports, de netwerk- en marketingorganisatie van het Noordzeekanaalgebied. Meer informatie over het programma komt in de loop van mei op zeehavendagenamsterdam.nl.

In bijgaand geluidsfragment licht Roel Mostert namens Amports de plannen toe.