Telstar verrast vriend en vijand

De competitie voor Telstar gaat helaas uit als een nachtkaars Nergens meer om voor te spelen. Dat gold niet voor Excelsior. De ploeg uit Kralingen speelt een sterk seizoen, kende recentelijk een kleine inzinking maar staat slechts drie punten achter op een directe promotieplek naar de eredivisie. Ze hebben het tobbende Volendam nog steeds nadrukkelijk in het vizier. Eerder dit seizoen vernederden de Rotterdammers Telstar met 2-5 op eigen veld en zagen topscorer Thijs Dallinga maar liefst vier maal de trekker overhalen. Met Dallinga in de spits had Telstar ongetwijfeld meer punten verzameld. Vrijdag kon Jonker niet beschikken over maar liefst negen spelers. Het was dus weer puzzelen voor de technische staf.

‘’Jullie hebben een goeie trainer’’

‘’Telstar? Een leuke ploeg met een prima spelopvatting. Doen het behoorlijk tegen topploegen,’’ zo karakteriseerde Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen de tegenstander. Hij had voorspellende gaven bleek want Telstar ging met een ruime 1-4 overwinning aan de haal. Excelsior begon onstuimig maar verslikte zich twee keer in Ozan Kökcü. Al na vijf minuten vond hij na een fraaie dribbel Sven van Doorm die onberispelijk uithaalde;0-1. Net toen Excelsior zich weer hervond was het wederom Kökcü die na een indraaiende corner Jip Molenaar met een kopbal vond die wel een heel mooi moment uitkoos om zijn eerste competitiegoal te scoren; 0-2. Telstar verdedigde compact , kwam nauwelijks in grote problemen maar zag toch Excelsior de aansluitingsgoal scoren toen een voorzet tussen de sterk acterende Ozgur Aktas en Koeman jr viel en Mats Wieffer dankbaar het cadeautje uitpakte;1-2. In de rust zagen 3041 thuissupporters al dat het niks zou worden,’’ Ach meneer, jullie hebben een goeie trainer en wij niet,’’ somberde een teleurgestelde fan op leeftijd tegen het journaille uit Velsen-Zuid.

Kökcü en Koeman jr de uitblinkers
Na de rust ging Excelsior wederom fanatiek in de aanval maar kreeg de kous al na vijf minuten op de kop. Giovanni brak door, leek de bal te ver voor zich uit te spelen maar werd licht getoucheerd door Stijn van Gassel, de goalie van Excelsior. Strafschop besliste scheidsrechter Alex Bos gedecideerd en weer was daar Ozan Kökcü die zich meldde aan het front en het vonnis voltrok;1-3. Telstar leek op rozen te zitten, maar mocht Ronald Koeman daarna zeer dankbaar zijn middels een vijftal fraaie reflexen. Leuk voor hem met aankomend bondscoach en vader Ronald op de tribune. Met speels gemak en heel geconcentreerd bleef Telstar uit de problemen tot de scheidsrechter besloot zeven extra minuten toe te kennen. In de tweede minuut van die extra tijd kreeg invaller Anwar Bensabouh rand strafschopgebied een enorme schietkans en met een doffe knal in de bovenhoek werd de 1-4 overwinning veilig gesteld en het geschonden vertrouwen weer hersteld. Met zes punten voorsprong op Excelsior kan Volendam ‘’ De heen en weer’’ weer uit de kast halen. Dat zal vader Keje goed gedaan hebben. Volendam op koers en zoon Jip die daar mede verantwoordelijk voor was. Een mooie dag voor Noord-Holland!