Telstar kan Emmen geen pijn doen

Een droom weekend, zo betitelde F.C. Emmen-trainer Dick Lukkien het afgelopen weekend. Ga maar na: zelf omzeilden de Drentenaren een lastige klip in Venlo door V.V.V. met 0-2 te verslaan en de concurrenten Volendam, Excelsior en ADO De Haag sprokkelden slechts een schamel puntje waardoor Emmen een voorsprong heeft genomen van maar liefst acht punten op nummer drie. Verdedigend lijkt Emmen een onneembare vesting, gezien de slechts 21 tegentreffers. ‘’ Dit mogen we niet weggeven,’’ aldus trainer  Dick Lukkien. De euforie is zo groot dat shirtsponsor EasyToys  (erotische webshop) het contract met twee jaar heeft verlengd, met dank aan ‘’analist’’ Johan Derksen die de ‘’pretpakketten’’ in zijn programma letterlijk op de stamtafel dropte.

Reda
Bij ADO Den Haag bleef maandag een stunt maar net uit maar kon Telstar een Drents feestje verstoren op een late zondagmiddag? In een stadion dat tot aan de nok toe gevuld was met fel meelevende supporters die klaar zijn voor directe promotie. Het weer werkte mee en de stemming zat er goed in. Een weerzien was er met oud-Witte Leeuw Reda Kharchouch die door Sparta werd uitgeleend en tegen Volendam al tweemaal succesvol was.’’ Telstar is een goed voetballende ploeg, aan de bal vaardig maar ze zijn defensief regelmatig kwetsbaar,’’ analyseerde Lukkien op de eigen website. Profetische woorden? Nou, Telstar kwam zondag aanvallend niet in het spel voor en ging met 2-1 onderuit. Andries Jonker sloeg na afloop de spijker op de kop.’’ Emmen had een fysiek overwicht en liet ons niet voetballen. Ons balbezit was op eigen helft en daarom  kon ik aanvallend later niks forceren. We hadden de bal simpelweg niet,’’ analyseerde de verliezende trainer die met zijn ploeg nu op plek 17 is beland.

Kansloos verhaal
Voor rust was het een fysiek ijzersterk Emmen dat bepaalde maar lang geen bres kon slaan. Telstar hield uitsluitend tegen. Pas 10 minuten voor rust knalde Rui Mendes van afstand de bal in de hoek. Emmen leek op rozen te zitten maar plots in minuut 45 was daar…jawel…Glynor Plet die zijn 11e goal aantekende toen hij na een korte corner  een voorzet van Ozan  Kökcü  handig diagonaal  in de hoek kopte. Als Rashaan Fernandes een minuut later met een volley doel had getroffen, was de verrassing compleet geweest maar de bal scheerde over de lat. Al vijf minuten na rust kwam Emmen wederom op voorsprong. Jari Vlak stond aan het eind van een snelle aanval en vond met een bekeken schuiver de bovenhoek;2-1. Wat Telstar daarna ook probeerde, het sorteerde aanvallend geen enkel positief effect. Emmen vergat de boel op slot te gooien maar speelde met speels gemak het duel uit en liet de fans, 7700 in getal, in euforie het stadion verlaten. Weer een stapje dichter bij hun ultieme doel; de eredivisie. Voor Telstar resteert nog wat duels om des keizers baard. Helaas maar waar!