Telstar krijgt lesje in effectiviteit

Twee weken geleden voorkwam mega -storm Eunice dat N.A.C.  Breda op vrijdagavond op bezoek kwam in Velsen-Zuid. In Breda stormt het ook maar dan anders. De ambities zijn al jaren torenhoog maar sportief houdt het niet over met een teleurstellende 9e plek op de ranglist waardoor zelfs nacompetitievoetbal op dit moment nog geen zekerheid is. Telstar leverde een matige prestatie vorige week maandag in Wijdewormer tegen Jong AZ en leek dus gebrand op eerherstel. Week in week uit is dan de vraag met welke ploeg want de het aantal Corona-gevallen, schorsingen en blessures lijken hand over hand toe te nemen.  In acht dagen dient Telstar drie wedstrijden af te werken en dit was de ouverture.

Telstar middenvelder Sven van Doorm had zich er ongetwijfeld meer van voorgesteld in zijn 100 e duel voor Telstar. Ok, de start was energiek en voortvarend en Telstar  kwam op voorsprong na 10 minuten spelen toen eerst een knal van Ozan Kökcü nog werd  gekraakt naar de rebound werd door Roscello Vlijter keurig binnen gevolleyd; 1-0.

Zou het dan toch…? N.A.C.  Breda stelde echter snel orde op zaken met snelle aanvallen en lepe positiewisselingen. De man met de mooiste voornaam in het betaald voetbal, Odysseus Velanas, rondde een aanval over vijf schuiven onberispelijk af en 10 minuten later was het Jeredy Hilterman  die na twee maal slap verdedigen aan Velsense- kant de gasten op voorsprong zette;1-2.

Telstar probeerde van  alles na rust maar zag N.A.C. halverwege het 2e bedrijf opnieuw toeslaan door Velanas. Vijf wissels na rust sorteerden geen positief effect en het slotakkoord was dan ook voor N.A.C. invaller Boris van Bchuppen, koud twee minuten in het veld, die Ronald Koeman Jr diep in blessuretijd met een harde, lage knal verraste en de 1-4 nederlaag  vastlegde. De verdediging van Telstar stond periodes zwaar onder druk en de aanvallers konden het verschil niet maken. Telstar lijkt naar het einde van de competitie te snakken. Er was ergens in het najaar nog even een opleving na drie zeges op rij maar de laatste weken gaat het verre van crescendo door een combinatie van factoren.