Aanvallend ondermaats Telstar sprokkelt toch punt

Aanvallend ondermaats Telstar sprokkelt toch punt

Het had er alle schijn van dat tegenstander F.C. Almere City voor (directe)promotie zou gaan in seizoen 2021/2022. Het ultieme puzzelstukje leek het aantrekken van Gertjan Verbeek, een trainer bij wie de laatste jaren overigens zijn houdbaarheidsdatum aardig is opgeraakt. Het kostte hem zijn baan al in november ( op non-actief gesteld) en ook zijn opvolger Alex Pastoor trekt nog geen volle zalen.  Het vijfjaren plan’’ Anders Beter’’ ligt dus verre van op schema. Troosteloos onderaan bungelend met een wel heel aparte statistiek. De Polderbewoners hebben weliswaar 34 keer gescoord, bijna net zoveel als nummer twee F.C. Emmen (35!) maar een tsunami aan tegengoals (53) is zorgelijk te noemen.  Met vier (verloren)duels in de 3e periode nu al uitgeschakeld. Telstar was een meer dan gewaarschuwd mens want hoe meer je verliest, hoe dichter je bij een eerste overwinning komt. Daar kon Telstar ook recentelijk over meepraten.

Kon na de zeges op Jong Ajax en M.V.V.  de aansluiting worden gevonden met de brede middenmoot? De thuisfans hadden er zichtbaar en hoorbaar ‘’zin an’’ want de bladen bier waren niet aan te slepen na een hinderlijke onderbreking van een paar maanden.

Het duel kreeg overigens een apart tintje want Andries Jonker ontbrak zondagmiddag vanwege Corona en werd als hoofdtrainer vervangen door zijn assistent Anthony Correia.

 Die reageerde vrij laconiek en helder op het fletse optreden van zijn ploeg dat toch nog een puntje opleverde (0-0) omdat de thuisclub  mogelijkheden verprutste en vlak voor tijd ook nog eens de paal raakte.’’ Bij met een punt want meer zat er niet in voor ons. De jongens hadden zichtbaar last van het zachte grasveld want dat zijn ze nauwelijks meer gewend. Andere generatie toch? Qua vechtlust kan ik wel tevreden zijn,’’ aldus de inval-hoofdtrainer van dienst die jarige job Glynor Plet (35) en Gyliano van Velzen op de bank liet plaatsnemen ten faveure voorin van Ajax-huurling Giovanni en Rein Smit.

De beide spitsen hadden echter voor rust totaal geen inbreng. Rein Smit verloor elk kopduel, streed een ongelijke strijd voorin en Giovanni maakte een passieve indruk, alsof het duel volledig aan hem voorbij ging. Almere City met 1500 dolenthousiaste fans weer binnen de muren nam het initiatief , speelde niet fantastisch maar kwam, zeker voor rust, keer op keer over de vleugels door maar stuitten dan vaak op keeper Ronald Koeman Jr die een uiterst solide partij afleverde. Het eerste en enige schot op doel van de Witte Leeuwen viel te noteren op het uur toen Sven van Doorm van afstand krachtig  afvuurde maar zijn schot door de Almeerse goalie bekwaam over de lat getikt zag worden.

Er vielen vier gele kaarten  aan Velsense kant, een behoorlijk aantal kleine blessures die in totaal 10 minuten extra tijd opleverden. Almere City wilde wel maar kon niet en Telstar…tja…..daar lukte aanvallend/opbouwend niets positiefs. Ronald Koeman Jr had na afloop dan ook heel weinig woorden nodig om het veldspel van Telstar te duiden. ‘’ Waardeloos,’’ oordeelde de uitblinker aan Velsense -kant kort en bondig. Volgende week vrijdag dan maar thuis tegen De Graafschap met gelukkig weer publiek op de tribunes.

Door Hans Akkerman