Telstar laat V.V.V. ontsnappen

© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vrijdag kwam degradant V.V.V. op bezoek. De Noord-Limburgers maken sportief zware tijden door. Na een redelijke start kwam plotseling vorig seizoen de klad er in. Topscorer Giorgos Giakoumakis ( 26 goals) , hij speelt inmiddels bij Celtic ( 5 wedstrijden , 1 goal) kon niet voorkomen dat na de beschamende 0-13 thuisnederlaag tegen Ajax in de tweede competitiehelft nauwelijks meer een punt werd gesprokkeld. Een spelersexodus volgde als gebruikelijk in de zomer en een niveau lager valt op dat V.V.V. veel moeite heeft met scoren ( 17 goals in 17 duels) Met een beschamende 14e plek als gevolg.

Telstar, vanwege een actie gisteravond acterend in een oranje shirt en paarse kousen, snakte naar de 2e thuiswinst van het seizoen. Alleen Jong AZ werd nipt (1-0) verslagen in Velsen-Zuid voor een uitverkocht huis. Ook Telstar komt lastig tot scoren maar is verdedigend, op een paar misperen na, redelijk solide. Zonder de creatieve inbreng van Tom Overtoom (geblesseerd) en Rashaan Fernandes (ziek) diende dat te gebeuren.

De gasten uit Noord-Limburg begonnen voortvarend, raakten al na een minuut de paal en het was dan ook geen grote verrassing dat ze op het kwartier de leiding namen. Een corner bereikte in een vol strafschopgebied ongehinderd (!) Mitchell van Rooien en zijn inzet van dichtbij betekende de Limburgse openingsgoal. En Telstar dan? Stroperig, combinerend in een wandeltempo zonder ook maar een serieuze poging op doel. Veel breedtepasses en ‘’tikkies’’ terug Het was het allemaal net niet, maar toch op slag van rust een grote kans. Yassine Zakir, belandde eindelijk weer eens voorbij zijn tegenstander, zette voor maar Glynor Plet stuitte op reserve keeper Lukas Zima die na een half uur noodgedwongen de geblesseerd geraakte eerste doelman Delano van Crooij verving.

Andries Jonker zal ongetwijfeld in de rust zijn elftal kritisch hebben toegesproken want na de verplichte rust tapte Telstar plotseling uit een heel ander vaatje. Het tempo ging drastisch omhoog. Telstar zocht nadrukkelijk en opportunistisch de aanval en zag een paar afstandsschoten net dat beetje richting missen. Toch kwam de verdiende gelijkmaker op het uur er. Sven van Doorm slingerde een corner voor de goal en Őzgűr Aktas toornde hoog boven iedereen uit en zette Telstar op dat moment op een dik verdiende gelijkmaker; 1-1. Telstar bleef de bovenliggende partij maar kon het veldoverwicht niet in grote kansen en dus doelpunten uitdrukken. V.V.V. ontworstelde zich enigszins aan de druk van Telstar en zag Mitchell van Rooijen met nog een kwartier op de klok hard uithalen. Een pegel van hem werd eerst nog manmoedig weggekopt maar belandde precies voor de voeten van Bryan Koglin die geplaatst raak schoot;1-2. Een domper van jewelste!

Yassine Zakir kopte vlak voor  de extra tijd nog wel redelijk in maar zag zijn iets te zachte inzet door Luka Zima onschadelijk worden gemaakt. Alles en iedereen van Telstar, en dus ook Abdel El Ouazzane  de keeper van Telstar, stormde naar voren en, en jawel, na een afgeslagen aanval liet de pijlsnelle V.V.V.- invaller Roemer Yahcuroo  een tweetal verdedigers van Telstar zijn hielen zien en liep in 90+3 de allesbeslissende 1-3  met speels gemak binnen. Wederom geen thuiszege voor Telstar dat zeer matig startte, na rust behoorlijk terug vocht maar net niet de stootkracht had een punt uit het duel te peuren.