Bezoek RTV Seaport tijdens Ontdek Velsen

Bezoek RTV Seaport tijdens Ontdek Velsen

Op zondag 12 september 2021 opent RTV Seaport haar deuren als onderdeel van Ontdek Velsen. Tijdens het evenement Ontdek Velsen kunnen deelnemers op bezoek bij verschillende culturele instellingen, monumenten en organisaties in Velsen. Citymarketing Velsen organiseert deze dag van 10 tot 17 uur om bewoners en bezoekers de parels van Velsen te laten zien. Ook RTV Seaport opent zondag haar deuren en maakt een live radio special over Ontdek Velsen tussen 11 uur en 17 uur. Bezoekers die zich aanmelden kunnen een kijkje achter de schermen nemen, maar ook kan men de radiospecial vanuit huis volgen via de radio- of televisiezender.

Het Ontdek Velsen programma bevat inmiddels ruim 30 Velsense organisaties. Bezoekers kunnen kiezen voor actieve activiteiten zoals onder andere Expeditie Robinson bij ActionPlanet Spaarnwoude of wandelen met een gids door het Dorp Velsen en Oud-IJmuiden. Verder zijn er kinderactiviteiten in onder andere het Pieter Vermeulenmuseum en boerderij Zorgvrij. Het gehele programma is te vinden via ijmuiden.nl/ontdekvelsen.

De lokale omroep RTV Seaport start om 11 uur met een live radiospecial, en vanaf 12 uur zijn de deuren geopend voor bezoekers. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen, en zien hoe het maken van een radioprogramma te werk gaat. Ook is er de mogelijkheid om een verzoeknummertje aan te vragen. Tijdens de special zijn er interviews met andere deelnemers van Ontdek Velsen. Om te voorkomen dat het te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht via ijmuiden.nl/ontdekvelsen.

Het programma is te volgen op de radio op 107,8 FM, of via het tv-kanaal van RTV Seaport. Deze is te vinden op Ziggo kanaal 37, en KPN 1490, of via rtvseaport.nl/live-tv/.