Nieuwe permanente tentoonstelling in Zee- en Havenmuseum

Nieuwe permanente tentoonstelling in Zee- en Havenmuseum
©RTV Seaport

Wethouder Floor Bal opende met het luiden van de scheepsbel vrijdagmiddag 2 juli de nieuwe permanente tentoonstelling in de Industriezaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum. De zaal toont het ontstaan en de ontwikkeling van industrieën in Velsen zowel langs het kanaal als in de havens. Een ontwikkeling, die ontstaan is sinds de opening van het Noordzeekanaal in 1876.

Aan de hand van tijdlijnen en veel foto’s is te zien hoe industrieën als visserij, papier, keramiek en staal zich hier al vroeg vestigden en waar vele bedrijven nog steeds van groot economisch belang zijn voor de regio.

Het Zee- en Havenmuseum is in de maanden juli en augustus geopend van woensdag t/m zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren vooraf wordt aanbevolen (is niet verplicht) en kan via de website.

In bijgaande video vertelt curator Willemina Oostenrijk hoe de inrichting tot stand is gekomen en wat er allemaal te zien is in de vernieuwde Industriezaal.