Louis van Gaal eenmalig terug op Sportpark Schoonenberg

Louis van Gaal eenmalig terug op Sportpark Schoonenberg
© RTV Seaport

Louis van Gaal zal komend seizoen één competitiewedstrijd als trainer van Telstar actief zijn. De 69-jarige Amsterdammer doet dit voor het goede doel en neemt eenmalig de plaats van trainer Andries Jonker over. Daarmee keert hij na 43 jaar terug op Sportpark Schoonenberg.

Stichting Durf te Dromen en Spieren voor Spieren maken de actie mogelijk. Met de actie hebben supporters de kans om plaats te nemen naast de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Door middel van een loterij wordt geld verzameld voor de stichtingen. Voor ruim 2 euro kunnen fans een lot kopen via louismoetwinnen.nl. Er is naast deze hoofdprijs een variatie aan andere prijzen.

Het is nog onbekend tijdens welke wedstrijd Van Gaal plaats zal nemen op de bank van Telstar. Voor Van Gaal is Velsen-Zuid geen onbekend terrein. In zijn carrière als profvoetballer speelde hij in het seizoen 1977/1978 één seizoen in het shirt van de Witte LeeuwenDaarin speelde hij 25 wedstrijden en wist hij één keer te scoren.

In het verleden was Van Gaal trainer van Ajax, AZ, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal.

Nieuwsbericht in samenwerking met mediapartner NH Nieuws.