Geen Zomerfestival IJmuiden dit jaar

Geen Zomerfestival IJmuiden dit jaar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Woensdagochtend 11 mei maakte de organisatie van het Zomerfestival.IJmuiden bekend dat het festival dit jaar niet gaat plaatsvinden. De organisatie laat weten dat het een lastige keuze was aangezien er volgens het openingsplan van de Rijksoverheid vanaf 7 juli weer enige mogelijkheid is voor evenementen.

Het festival stond dit jaar gepland op woensdag 14 t/m zondag 18 juli 2021. Er zijn voor die tijd echter te veel onzekerheden om het evenement te organiseren. Volgens het openingsplan van de Rijksoverheid is er vanaf 7 juli mogelijk weer ruimte voor evenementen. Het is echter nog niet duidelijk wat er precies mogelijk zal zijn en welke voorwaarden zullen gelden. “Een wedstrijd spelen zonder de regels te kennen is tricky,” aldus de organisatie.

Bestuursvoorzitter bij Stichting Zomerfestival .IJmuiden Harald Heijmerikx benadrukt dat de keuze met pijn in het hart gemaakt is, maar dat het niet anders was. “Je moet reëel zijn. Natuurlijk vinden we het jammer, maar uiteindelijk gaat veiligheid boven alles.”

Hoewel het festival dit jaar niet door gaat, kijkt de organisatie reikhalzend uit naar de editie van 2022. Deze zal plaats vinden van 20 juli 2022 tot en met 24 juli 2022. Bovendien zal deze editie het tien jarige lustrum vieren. “We hebben in korte tijd al zeer positieve reacties over volgend jaar. Dat geeft ons weer volop energie om een prachtig feestje neer te gaan zetten,” vertelt Harald.

In bijgaand geluidsfragment spreekt voorzitter Harald Heijmerikx over de overwegingen waar de organisatie voor stond. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 11 mei. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.