Ongeval Velsertunnel zorgt voor drukte op de weg

Ongeval Velsertunnel zorgt voor drukte op de weg
© Dennis Gouda

Door een ongeval is er op 26 februari drukte ontstaan op de A22 rondom de Velsertunnel . Het ongeluk ontstond rond 12:25 op vrijdagmiddag in de tunnel richting Velsen. De tunnel werd afgesloten en automobilisten werden omgeleid via de Wijkertunnel. Het ongeluk heeft voor verschillende files rondom de A22 gezorgd, maar ook voor drukte rondom de pont naar Velsen-Noord.

Rond 12:25 werd er een melding via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Velsen-Noord, die met spoed ter plaatse is gegaan. Het zou gaan om een ongeluk met meerdere auto’s, maar zonder gewonden. Het verkeerd werd omgeleid via de A9. Veel automobilisten probeerden echter ook via de pont alsnog het Noordzeekanaal over te steken.

Inmiddels is de tunnel weer geopend, zo laat de ANWB weten. De drukte zal dus langzaam afnemen.