Voetganger gewond bij ongeval op Zeeweg IJmuiden

Voetganger gewond bij ongeval op Zeeweg IJmuiden
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Op de Zeeweg in IJmuiden is donderdagmiddag een voetganger gewond geraakt bij een aanrijding door een busje. Het zou om een oudere dame gaan, zo meldt de IJmuider Courant. De weg is afgesloten en de politie onderzoekt het ongeval.

Rond 13.45 uur ging het mis bij een voetgangersoversteekplaats bij de Velserduinweg. De vrouw is bij het oversteken aangereden door een busje. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam zijn ter plaatse gekomen. De dame is met nog onbekend letsel, samen met een trauma-arts, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval is de Zeeweg donderdagmiddag afgesloten, ook voor lijnbussen. Er is een onderzoek gestart naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.