Ramses in vogelvlucht

Ramses in vogelvlucht
©RTV Seaport/PR

Vrijdag 20 november om 20.00 uur brengen Fredie Kuiper (zang en accordeon) en Jorick Jochims een ode aan het leven van Ramses Shaffy.

In december is het alweer 11 jaar geleden dat hij is overleden. In één van zijn bekendste liedjes zingt Ramses zelf: ‘laat mijn liedjes nu maar zwerven’. Vanuit die gedachte ontstond het programma ‘Ramses in Vogelvlucht’.

Jorick Jochims ontdekte Ramses tijdens zijn opleiding aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. De muziek en teksten pasten hem als een tweede huid. Het was een kans voor hem om het ‘perfecte’ zingen achter zich te laten en zich als acteur te bekommeren om het hart van het lied en dat tot kloppen te brengen. Voor Fredie speelt Ramses nog altijd een belangrijke rol in haar leven. Hun samenwerking kreeg lovende recensies.