Terugluisteren Home Alone van 30 juni

Terugluisteren Home Alone van 30 juni
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 30 juni was het live radioprogramma Home Alone te horen gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen.  

Tijdens het eerste uur kwam Jan van der Meulen aan het woord onder andere bekend als nieuwe presentator  van het Sportgala Velsen in februari 2020.  Jan was met zijn bureau Sportconnection betrokken bij de organisatie van grote nationale sportevenementen, die helaas allemaal niet doorgaan zoals de Invictus Games, de Formule 1 en de start in Nederland van de Fuelta. Maar Jan is niet bij de pakken neer gaan zitten en vertelt over nieuwe initiatieven.

Vervolgens kwam Ab Kraaijeveld, voorzitter van het wijkcomité Driehuis over de net verschenen nieuwsbrief  aan het woord. Hij vertelde  dat het wijkcomité  vooral teleurgesteld is dat de gemeente nog niet heeft gereageerd op de voorstellen van het comité om het toegezegde verkeersonderzoek te starten.

Monique van Steijn van Partou, die tijdens de Coronacrisis kinderopvang regelde voor ouders met cruciale beroepen vertelde over de ervaringen die tijdens de crisis is opgedaan.  

Het tweede uur kwam als eerste aan de telefoon Helen Smit- Rosier van het Zee- en Havenmuseum, dat vanaf  woensdag 1 juli ook weer open kan. Helen vertelde vers van de pers dat het landelijke museumprotocol verruimd is en dat vooraf reserveren niet meer nodig is. Verder vroeg zij aandacht voor de films over de Koopvaardij en de Visserij tijdens de Tweede Wereldoorlog en de tentoonstelling Sail IJmuiden dat zaterdag 4 juli van start gaat. Meer info via www.zeehavenmuseum.nl

Als laatste kwam Jacob Bron van de Stadsschouwburg aan het woord over de stand van de vorige week gestarte crowdfund actie  voor de aanschaf van high-tech filmapparatuur zodat de Stadsschouwburg binnenkort kan starten met filmavonden. De teller staat op dit moment op bijna 35 duizend euro bijna de helft van het totale bedrag en daar is de Schouwburg erg blij mee. Maar er is nog meer nodig voor meer info:  www.velsenfietstnaardefilm.nl