Schaakgrootmeesters even Witte Leeuwen

Schaakgrootmeesters even Witte Leeuwen
Wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely

De internationale grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament hebben woensdagmiddag in het Rabobank IJmondstadion hun traditionele onderlinge voetbalwedstrijd gespeeld. Voorzien van een aanvoerdersband betraden wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely (grootmeester en Eerste Kamerlid) met hun teams het veld.

De twee teams bestonden elk uit een combinatie van schakers en spelers van Telstar. Wethouder Sport Bram van Diepstraten van de Gemeente Velsen heette de spelers welkom. De eindstand was 8-5 voor de ploeg van Magnus Carlsen.

Wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely stelden de teams samen en Magnus Carlsen opende de score in de 14e minuut. Nog geen minuut later tekende Vladislav Kovalev voor de 2-0. Frank Korpershoek bracht de spanning in de 16e minuut terug door 2-1 te maken. De eindstand werd uiteindelijk 8-5 voor team Carlsen.