Theaterproductie LUWTE in havengebied

Theaterproductie LUWTE in havengebied
Foto RTV Seaport/PR

Betonblokken en basaltstenen vormen het decor voor de theaterproductie LUWTE in het havengebied van IJmuiden. De voorstelling is daar te zien van donderdag 12 tot en met zondag 15 september om 20.00 uur. Voorafgaand aan de voorstelling serveert Frank Castricum in een pop-up-restaurant op de locatie een speciaal theatermenu.

LUWTE neemt toeschouwers mee naar een plek waar de wind niet kan komen en tot op heden nooit geweest is. Een plek waar een bijzondere gemeenschap woont. Ze waren nomaden, maar vergaten hun oude gebruiken. Tussen statisch beton volgen ze strakke lijnen en vaste routes, altijd in beweging in een wereld vol kleuren. Op een nacht komt toch de wind. En ook een vreemdeling die over eindeloze mogelijkheden spreekt. Zullen ze blijven, kunnen ze gaan?

LUWTE wordt gemaakt en uitgevoerd door meer dan honderd professionals en amateurs: spelers, dansers, muzikanten, kunstenaars, decorbouwers en vele vrijwilligers. Het is de tweede productie van de Stichting Theatermanifestatie IJmond die in 2017 met groot succes het stuk SCHEMERING presenteerde in Kasteeltuin Assumburg.

LUWTE wordt gespeeld op het ‘blokkenterrein’ van Rijkswaterstaat, ter hoogte van Badweg 38, nabij het Bunkermuseum van IJmuiden. Voor tickets: www.theatermanifestatieijmond.nl.