27e Pierloop ondanks regen succes

27e Pierloop ondanks regen succes
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

De regen kwam af en toe met bakken uit de hemel maar dat kon de 880 deelnemers aan de 27e Pierloop niks schelen. Goedgemutst en meestal goed getraind verschenen zij aan de start van de diverse afstanden. Ook het toegestroomde publiek liet zich niet verjagen door het weer.

Op de nieuwe locatie de Kennemerboulevard aan het strand van IJmuiden beten de allerjongsten het spits af met de Guppenloop, weggeschoten door de wethouder sport Bram Diepstraten. Daarna volgden de Jeugdloop en de afstanden 5,10 en 15 kilometer. Als vanouds werden de lopers van de 10 en 15 kilometer groots onthaald in de Marconistraat, Het Bartlehiem van IJmuiden.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en gaat ervan uit dat ook volgend jaar de start van de Pierloop Velsen weer plaatsvindt vanaf de boulevard.

Hieronder een fotoreportage en ons videoverslag met interviews, dat ook is te zien op  Ziggo TV-Kanaal 40 van RTV Seaport: