Telstar ongeslagen in Top 3

Telstar is na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd zonder nederlaag en tegendoelpunten. In het eigen Rabobank IJmond stadion won de ploeg van Andries Jonker vrijdag overtuigend met 3-0 van Excelsior.

Na een gelijkspel uit tegen Jong AZ en winst uit tegen FC Den Bosch, begon Telstar vol vertrouwen aan de eerste thuiswedstrijd. Na een aantal afstandsschoten was het in de 38e minuut Reda Kharchouch die Telstar na een goede pass van Anass Najah op voorsprong bracht.

Daarna kreeg Telstar het heel lastig. Excelsior, vorig jaar nog eredivisionist, zette aan en de Belgische doelman Anthony Swolfs groeide uit tot the Man of the Match door drie keer op rij uitstekend te redden. In de tweede helft herpakten de Witte Leeuwen zich en bleef het de betere ploeg. Senne Lynen scoorde met het hoofd uit een voorzet van Reda Kharchouch. Excelsior legde hierna meer risico in het spel. Sander Fischer was met een kopbal op de lat het dichtst bij de tegentreffer.

Het feest in het goed gevulde sportpark Schoonenberg werd compleet toen Glynor Plet inviel. De 32-jarige aanvaller is na negen jaar terug in Velsen, maar moest door administratieve problemen op zijn rentree wachten. Plet bracht Telstar vlak voor tijd op 3-0. Zijn ploeg staat nu samen met FC Eindhoven op derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

(met dank aan IJmuider Courant)