Santpoortse vertegenwoordigt Nederland

Santpoortse vertegenwoordigt Nederland
© RTV Seaport / PR

Nohelis van der Wiele uit Santpoort-Noord vertegenwoordigt ons land tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’ dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. 

Nohelis maakt deel uit van Team Nederland: 30 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.  Zij leert bij ROC van Amsterdam. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes.

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.