Scholen zijn gestopt, veiligheid stopt nooit

Scholen zijn gestopt, veiligheid stopt nooit
© RTV Seaport / PR

De schoolvakanties zijn weer begonnen. Bestemmingen zijn uitgezocht en miljoenen landgenoten trekken er in juli en augustus weer op uit.

 De lange zomervakantie is niet direct een periode waarin je al denkt aan het nieuwe schooljaar. Het biedt echter wel een uitstekende gelegenheid voor ouders om met hun kinderen de schoolroute te voet of op de fiets te verkennen en te oefenen. Zo krijgen kinderen inzicht in de veiligste route naar school die zeker niet altijd de kortste of de snelste hoeft te zijn.

Dit is een oproep die Veilig Verkeer Nederland samen met partner Athlon Nederland doet aan alle ouders. Naast verkeerseducatie op school heb je immers als ouder ook een belangrijke rol in de ‘verkeersopvoeding’. Een goede wisselwerking draagt bij aan het opdoen van verkeerservaring en het ontwikkelen van verkeersinzicht bij kinderen.