Raad stemt in met drie villa’s bij ruïne

Raad stemt in met drie villa’s bij ruïne
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Met anderhalf jaar vertraging heeft de raad woensdagavond eindelijk een besluit genomen: er mogen drie royale villa’s worden gebouwd op een nu nog agrarisch terrein aan de Brederoodse weg in Santpoort-Zuid, dat in het schootsveld van de ruïne ligt. Dit zorgde voor grote opluchting en blijdschap bij de toekomstige bewoners.

Al zit er voor hen nog een addertje onder het gras. De Raad van State kan namelijk alsnog een stokje voor de bouw steken, want de vele tegenstanders starten ongetwijfeld een procedure bij deze hoogste rechtsprekende instantie voor geschillen met de overheid.

Voordat de gemeenteraad het besluit uiteindelijk met een grote meerderheid nam, kwamen er eerst nog drie amendementen aan de orde. Daarvan werd alleen het wijzigingsvoorstel van Maarten-Jan Hoekstra namens namens Groen Links aangenomen. Daarin pleitte hij voor het beter borgen van het open karakter van het gebied door het te bebouwen gedeelte van de kavels heel duidelijk te begrenzen.

Hoe de behandeling van dit onderwerp verliep en welke andere besluiten de raad woensdag heeft genomen, is te zien in de integrale herhaling van de uitzending van Raadsplein TV.