Kraayenhof speelt tranentrekker met Soli

Kraayenhof speelt tranentrekker met Soli
Foto Soli

Muziekvereniging Soli viert zijn 110-jarig jubileum met een groot spektakel op 25 mei: de Rigo verffabriek Night of Music. Een immens orkest, een nog groter koor en de bekende artiesten Shirma Rouse, Carel Kraayenhof, Cor Bakker, Gerard Alderliefste, Esther Funky Diva Ezz de Haas en DJ DNS geven die zaterdagavond een spetterende show in Tenniscentrum Velserbroek.

Vooruitlopend op de generale repetitie komen de solisten één voor één repeteren met het orkest, dat is samengesteld uit alle afdelingen van de grote muziekvereniging. Vorige week was het de beurt aan bandoneonist Carel Kraaijenhof. Uiteraard speelt hij op 25 mei Adidos Nonino, waarmee hij beroemd werd omdat koningin Maxima een traan moest laten toen hij dit melancholieke muziekstuk uit haar vaderland Argentinië speelde op haar bruiloft.

Adidos Nonino (‘vaarwel opa’) is een compositie van Astor Piazolla, die hij in 1959 schreef voor zijn overleden vader. Hoewel Carel Kraaijenhof – die Piazolla meerdere keren heeft ontmoet – het stuk ontelbaar vaak en met uiteenlopende ensembles en orkesten heeft gespeeld, gaat het hem nooit vervelen. ,,Omdat het elke keer weer anders is”, legt de bandoneonist uit. ,,We gaan met elkaar de muzikale dialoog aan. Het orkest en de dirigent regeren op mij en ik op hen, zo ontstaat er een unieke uitvoering. Die interactie maakt dat het nooit saai wordt.”

Kaarten voor de Rigo Verffabriek Night of Music kosten 20 euro per stuk, inclusief een grootse afterparty na het concert. Zie www.soli.nl voor meer informatie en de kaartverkoop via internet. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij het Rigo Verfcentrum, IJmuiderstraatweg 6-8 in IJmuiden.