Raad over jeugdlintje en kinderpardon

Raad over jeugdlintje en kinderpardon
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Vanavond, donderdag 31 januari, komt de gemeenteraad bijeen om een aantal besluiten te nemen. In het oog springend zijn het voorstel tot het instellen van een jeugdlintje en een motie over het kinderpardon. Raadsplein TV zendt de vergadering rechtstreeks uit.

Daarnaast staan onder andere de financiële kadernota’s, waarover twee weken geleden een ultrakorte sessie is gehouden, en twee locaties van het kleinschalig opdrachtgeverschap als hamerstukken op de agenda. In het laatste geval gaat het om particulieren, die op een aantal kavels aan de Lagerstraat in IJmuiden en de Van Diepenstraat in Velsen-Noord hun eigen droomhuis kunnen bouwen.

Het jeugdlintje is bedoeld om jongeren te onderscheiden die zich inzetten voor de samenleving, maar nog te jong zijn om voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking te komen.

D66 komt samen met de ChristenUnie en het CDA met een motie die aansluit bij het landelijk besluit om kinderen van vluchtelingen die al jarenlang geworteld zijn in onze samenleving, niet uit te zetten.

Ook hebben zich enkele insprekers gemeld en zal de wethouder een toelichting geven op de fraudezaak die onder andere onze omroep zwaar heeft getroffen. Dit heeft overigens geen invloed op onze uitzending, die om 19:20 uur begint en is te volgen via Ziggo tv-kanaal 40 (in Velsen) en via Raadsplein.tv en www.rtvseaport.nl (wereldwijd).