Telstar verliest kansloos van NEC

De kansloze 0-3 nederlaag van vrijdagavond tegen NEC zal de trouwe supporters doen terugverlangen naar vorig jaar. Toen leek Telstar in eigen stadion vrijwel onverslaanbaar en stuurden de Witte Leeuwen dezelfde tegenstander met 3-2 terug naar Nijmegen.

Hoe anders was het dit keer. Vooral in de eerste helft had de thuisploeg niets in te brengen. Vijf minuten na de aftrap stond het al 0-1 voor de gasten. Okita kreeg de ruimte om weg te draaien en hij schoot beheerst in de lange hoek. NEC kreeg meer kansen en het was te danken aan keeper Jeroen Houwen dat het bij die ene treffer bleef.

Mede vanwege het inbrengen Springer voor Mertens begonnen de Witte Leeuwen de tweede helft veel beter. Een voorzet van Ondaan kwam bij de opgekomen Sno. Zijn spectaculaire halve omhaal belandde via de doelman op de paal. Telstar deed er een schep bovenop en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Toch was daar opeens de beslissing. Van Heertum wist de bal niet goed te controleren. In zijn poging de bal terug te veroveren veroorzaakte hij een strafschop die beheerst werd ingeschoten. In de slotfase liep NEC na knullig balverlies uit tot 0-3.