Gitaarduo in ’t Mosterdzaadje

Gitaarduo in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Het gitaarduo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis is op vrijdag 14 september om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje.

De gitaristen hebben een programma samengesteld met composities van o.a. D. Scarlatti, Piazzolla en Gismonti. Ook wordt  een compositie uitgevoerd van de Griekse Iasonas Daskalakis zelf.

De jonge mannen studeerden samen op het Conservatorium van Amsterdam klassiek gitaar. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd door de gitaar en delen zij  hun nieuwsgierigheid in gitaarmuziek en wat er al niet voor mogelijkheden in het instrument zitten.

Death Valley heet de compositie van Iasonas en is geschreven op een expeditie door de woestijn in Californië. Verklankt wordt de  overgang van het drukke Los Angeles naar de verlatenheid van de woestijn. De stilte is overweldigend.

%d bloggers liken dit: