Verhalenfestival op Ruïne van Brederode

Verhalenfestival op Ruïne van Brederode
© RTV Seaport /PR

Zaterdag 7 juli om 20 uur en zondag 8 juli om 14:00 en 15:30 uur organiseert de Stichting Vertelkunst Haarlem e.o. het jaarlijkse verhalenfestival op de Ruïne van Brederode. Entree zaterdagavond € 10,–, zondagmiddag € 5,–.

Zaterdagavond brengt Kitty Hieltjes uit Haarlem het door haarzelf geschreven verhaal ‘Koning van Kennemerland’ Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde historische feiten en personen ten tijde van Het Beleg van Haarlem in 1572. Na een muzikaal intermezzo op de harp door Yolanthe Cornelisse brengen de Santpoortse verhalenverteller Piet Paree en muzikant/zanger Frank Edam de door hen gemaakte muzikale vertelvoorstelling ‘Dijkeinde 1916’. Het verhaal speelt zich af in een gezin in Waterland tijdens de grote, maar ook vergeten watersnood van januari 1916. Dit verhaal is gebaseerd op ooggetuigenverslagen. Yolanthe omlijst deze avond met haar prachtige harpmuziek.

Zondagmiddag is voor het hele gezin en verzorgt Yolanthe Cornelisse een ‘interactief muzikaal verhaal’ samen met de dan aanwezige kinderen, waarna beide keren Janna Handgraaf uit Santpoort en Iris Stam samen met cellist Bas van Waard de kinderen meenemen in het beeldende verhaal ‘Otto Ongezien’. ‘Otto wil niet opvallen. Het liefst zou hij verdwijnen in de achtergrond.’