Telstar slaat gunstige eerste slag in play-offspektakel

Telstar slaat gunstige eerste slag in play-offspektakel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In een volgepakt Rabobank IJmond Stadion heeft Telstar zich op Hemelvaartsdag een gunstige positie verschaft om naar de finale van de nacompetitie door te stoten. Tegen het ‘bevriende’ De Graafschap rekende de stuntploeg van Snoei af met 3-2.

Even leken de Witte Leeuwen alles weg te geven na een verrassende comeback van de Superboeren. Uitgerekend ex-Telstarspits Fabian Serrarens zorgde voor de, door vrijwel niemand mogelijk gehouden, gelijkmaker. Mohammed Hamdaoui redde de thuisploeg voor de zoveelste keer dit seizoen door een vrije trap fraai achter Bednarek te zeilen. De overwinning staat, maar het is nog zeker niet gedaan.

In open wedstrijd was het diezelfde Hamdaoui die in de eerste helft voor het meeste gevaar zorgde. De standaardsituaties misten in eerste instantie venijn: uiteindelijk brak een geniale spelhervatting van Toine van Huizen de wedstrijd definitief open. Met een Frank de Boer-achtige crosspass zette hij Melvin Platje alleen voor de Poolse De Graafschap-doelman: die hij passeerde met een kiezelhard schot in het dak van het doel. Na de makkelijk gegeven tweede geel voor verdediger Sven Nieuwpoort en de snelle goal van Novakovich na rust, leken de Witte Leeuwen de score verder uit te kunnen bouwen.

Een onwaarschijnlijk geachte comeback van de ploeg van Henk de Jong volgde echter: kort achterelkaar scoorde Van Mieghem en Serrarens. Heel het sfeervolle stadion voelde de bui letterlijk en figuurlijk al hangen: maar een opnieuw weergaloos ‘Hamdaouitje’ zorgde toch nog voor een 3-2 overwinning in het voordeel van Telstar. Aanstaande zondag zal de ploeg echter nog alle zeilen bij moeten zetten om die zo felbegeerde finaleplekken te kunnen bemachtigen. ( De Jutter/Hofgeest Douwe de Vries, foto: RTV Seaport / Dennis Gouda)