Raad van 25 januari in vier interviews

Raad van 25 januari in vier interviews

Een koningsdrama in drie bedrijven, zo kan de uiteindelijke redding van de stadsschouwburg ten koste van 1,5 miljoen euro en het hoofd van de wethouder worden genoemd. Na twee bewogen sessies was de slotakte donderdagavond in de raadsvergadering.

Mede vanwege een amendement op het raadsvoorstel en een motie (waar bijna een uur over werd gedebatteerd) was het vooral weer (het) theater dat in de raadszaal de klok sloeg. Toch was er meer. Zo werd er ook 2 miljoen beschikbaar gesteld aan een innovatiefonds voor het MKB in de maakindustrie en spraken het college van B&W en de raad hun zorgen uit over de gang van zaken rond de fusie van Tata Steel Europe met het Duitse Thyssenkrupp. Ook was er een motie die pleitte voor statiegeld op alle glazen en plastic flesjes.

Zie hieronder een bloemlezing in de vorm van vier interviews, waaronder met een opgeluchte voorzitter Sacha Baggerman van het bestuur van de schouwburg. Voor de liefhebber is elders op deze website ook de integrale uitzending van ruim vier uur terug te zien.

Nathanael Korf (Velsen Lokaal) vooraf aan de vergadering over het schouwburgdrama:

Bestuursvoorzitter Sacha Baggerman van de stadsschouwburg reageert op het besluit van de raad om haar theater te redden:

Fractievoorzitters Henk Wijkhuisen (D66) en Jeroen Verwoort (VVD), voor- en tegenstander van statiegeld op glazen en plastic flessen:

Wethouder Arjen Verkaik over zijn zorgen over de fusie-ontwikkelingen bij Tata Steel en de wijze waarop de gemeente Velsen mogelijk enige invloed kan uitoefenen: