Doek valt voor wethouder door schouwburg

Doek valt voor wethouder door schouwburg
Foto RTV Seaport / Dennis Gouda

Het doek is dan toch gevallen voor wethouder Robert te Beest. Het persoonlijk drama kondigde zich donderdag al aan, toen raadsleden uiterst kritisch waren over zijn rol bij de problemen met de schouwburg. Maandagavond hield hij de eer aan zichzelf en kondigde hij zijn vertrek aan.

In een verklaring, die de wethouder aan het begin van de voortzetting van de geschorste sessie van donderdag voorlas, gaf hij aan dat hij zich realiseerde dat hij in onvoldoende mate bij machte was geweest de vele kritische vragen van de raadsleden te beantwoorden.

Hoewel de schouwburg een fors bedrag van 1,5 miljoen nodig heeft om de gerezen financiële problemen op te lossen en te overleven, heeft Te Beest wel alle vertrouwen in het nieuwe bestuur en het plan van aanpak. ‘Er ligt nu een raadsvoorstel dat de stadsschouwburg weer perspectief biedt voor de toekomst’, aldus de wethouder. ‘Ik proef dat de wil er is om onze schouwburg een toekomstperspectief te geven.’

‘Hoewel de stichting Stadsschouwburg Velsen een volledig zelfstandige organisatie is, neem ik toch de verantwoordelijkheid in het belang van de toekomst van dit mooie theater. Daarom heb ik besloten om per direct mijn functie als wethouder van de gemeente Velsen neer te leggen.’