Blauwe parkeerzone bij winkels Santpoort-Noord

Blauwe parkeerzone bij winkels Santpoort-Noord

Bij het winkelgebied van Santpoort-Noord komt een proef met een blauwe parkeerzone. Vanaf 15 januari kan op een deel van het Burgemeester Weertsplantsoen, in een deel van de Hoofdstraat en op een stukje van de Hagelingerweg alleen met een blauwe parkeerschijf maximaal anderhalf uur worden geparkeerd.

Deze proef om het kort parkeren te bevorderen, gebeurt op verzoek van de winkeliersvereniging en duurt vier maanden. Daarna is er een evaluatie enĀ  beslist de gemeente of de blauwe zone al dan niet aangepast wordt gehandhaafd.

Binnenkort ontvangen de buurtbewoners een brief met een toelichting. De blauwe zone betreft de parkeerplaatsen nabij de winkels en geldt niet voor plekken waar veel bewoning is. Bovendien geldt het kort parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18.00 uur.

%d bloggers liken dit: