Vrijdag finale Telstar Street League

Vrijdag finale Telstar Street League
Foto Ron Pichel

Aanstaande vrijdag 13 oktober wordt voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht de finale gespeeld van de Telstar Street League 2017,  het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, nu treffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.

De Street League is een programma van Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, de buurtsportcoaches van SportSupport en de club Telstar. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door Van Mossel Peugeot en de gemeente Velsen.

Wijkbijdragen en side-events
Naast het voetballen, kunnen de deelnemers ook punten verdienen met een wijkbijdrage. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd.

Nieuw dit jaar waren de diverse extra’s, georganiseerd door de gemeente en de stichting Cultureel Festival Velsen, die in het teken stonden van ontmoeting en respect tussen de diverse culturen. Deze ‘side-events’ bestonden uit ludieke sporten zoals rokvoetbal en Sumo-worstelen in speciale pakken , een multiculti-quiz en hapjes en drankjes uit diverse culturen, die tijdens de voorrondes zowel aan de deelnemers als het publiek werden geserveerd. Vertegenwoordigers van de Marokkaanse, Turkse en Syrische gemeenschap hadden hun beste beentje voorgezet en kwamen met een overdaad aan lekkernijen, die gretig aftrek vonden.

Ruud Geels en Haarlem
Sinds de start van de Street League in 2012 wordt de officiële aftrap van de Street League verricht door Telstar-coryfee en ex-international Ruud Geels,. Dit jaar was dat op 14 juni op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk. Daarna waren er voorrondes bij de Homburgstraat in IJmuiden, op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord en op het Flevoplein in Haarlem-Noord. Spelers van Telstar fungeerden bij alle voorrondes als scheidrechters.

Zes teams in finaleronde
De finalisten zijn dit jaar Liduina Lions uit Haarlem-Noord, De Velser Stieren uit Velsen-Noord en de Altlas Lions en Binnen Hengelen uit IJmuiden. De meidenteams zijn Girl Power uit Haarlem-Noord en Unicorn Power uit IJmuiden-Zeewijk. Naast eeuwige roem, zijn er door hen mooie prijzen te winnen. Alle finalisten krijgen een Telstarshirt. En de winnende teams ontvangen seizoenkaarten en de felbegeerde Ruud Geels bokaal. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs.

Zie voor meer informatie, foto’s en video: www.telstarstreetleague.nl en de Facebookpagina.