Velsen en Beverwijk onderzoeken fusie

Velsen en Beverwijk onderzoeken fusie

Donderdagavond besloten de gemeenteraden van Velsen én van Beverwijk om een onderzoek te laten uitvoeren naar de voor- en nadelen van een gemeentelijke fusie. Heemskerk doet aan dit onderzoek niet mee.

De drie gemeentes willen graag verder met de IJmondiale samenwerking, maar de meerderheid van de raad in Heemskerk vindt een fusie veel te ver gaan en daar ook geen onderzoek naar verrichten. In Velsen en Beverwijk denken ze daar anders over en daarom doen deze twee gemeentes dat onderzoek nu samen, zonder Heemskerk verder te willen schofferen.

Even leek het spannend te worden, toen er in Velsen door een meerderheid van de partijen een amendement werd aangenomen die het voorstel om te komen tot een onderzoek verder wilde aanscherpen. Maar al snel bleek dat in Beverwijk hetzelfde amendement werd aangenomen.

Een van de initiatiefnemers van het amendement, Bram Diepstraten van Velsen Lokaal, gaf na het debat en de besluitvorming uitleg voor de camera van Raadsplein TV:

%d bloggers liken dit: