Telstar piepend en krakend naar de winst

Het ging piepend en krakend, maar uiteindelijk tekende Telstar vrijdagavond met 3-2 tegen FC Den Bosch voor de eerste zege van het seizoen.

Even leek het een gemakkelijk avondje te worden voor de Velsenaren, die al in de vierde minuut op voorsprong kwamen door een goed doorgaan van Melvin Platje en een goede voorzet op de Luxemburgse international Gerson Rodrigues, die de bal eenvoudig kon binnen lopen.

Lang duurde de voorsprong niet. Nog voor de 10e minuut wist FC Den Bosch gelijk te maken. De gasten namen vervolgens het initiatief over, hadden tot twee keer toe op voorsprong moeten komen,  maar opeens was daar een mooie aanval van de Witte Leeuwen waarbij Platje de 2-1 binnen schoot.

Na de rust pakte FC Den Bosch het initiatief. Het was Dennis Kers die de bezoekers na ongeveer een uur weer op gelijke hoogte bracht. Daarna volgde een gevecht waarin de Amerikaanse spits Novakovich de wedstrijd besliste met een penalty: 3-2.