Opening seizoen door pianist James Lisney in het Mosterdzaadje

Opening seizoen door pianist James Lisney in het Mosterdzaadje
© Foto RTV Seaport/PR

De opening van het nieuwe seizoen is de traditie getrouw in handen van de Engelse pianist James Lisney. Op zondag 3 september om 15.00 uur zal hij zijn muzikale zegen geven aan de nieuwe concertserie die dan weer op vrijdagavond en zondagmiddag te beleven is.
James Lisney is de afgelopen dertig jaar een vaste bezoeker van Nederland geweest. In 2012 vierde hij zijn vijftigste verjaardag met een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. James heeft een goede reputatie opgebouwd met zijn vertolkingen van Schubert en Chopin. Hij heeft een zeer uitgebreide collectie cd opnames. Zowel in Praag als in Mumbai gaat hij binnenkort zowel een Schubert als een Chopin cyclus geven. In het programma van zondag horen we daar een klein stukje van. Maar Lisney was ook bereid om het nieuwe werk ‘the Legend’ van Sergey Beltiukov in te studeren. De Wit-Russische componist schreef dit werk speciaal voor ‘t Mosterdzaadje